Cires Napoleon, ghiveci 9L, inaltime 150-170 cm

PFG-12CN
  • -40%
Cires Napoleon, ghiveci 9L, inaltime...
In stoc
89,00 lei 148,33 lei -40%

Ai nevoie de ajutor? 0786.886.565

Avantaje

• productivitate foarte ridicata
  • suporta orice tip de sol
  • 7 metri inaltime la maturitate

Ciresul “Napoleon” este un pom de vigoare medie, cu coroana formata  si rodire bogata ce se formeaza in buchete mari.

Fructul de“Napoleon”  este mare de 8-10 g, de culoare aurie-galbena. Fructele se pot consuma proaspete deoarece este un soi de masa, iar perioada de coacere a acestora este dupa jumatatea luni iunie inceput de iulie.

Specificatii

necesita ingrijire minima
Tip livrare produs
la ghiveci
Verdi face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard, unele specificatii pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.

Instructiuni de plantare

Plantele noastre sunt plante in ghiveci, cu radacinile formate, astfel ca pot fi plantate in orice perioada a anului, mai putin cand pamantul este inghetat.

Pomii fructiferi cresc in aproape toate tipurile de sol, insa asigurati-va ca nu balteste apa si ca au suficienta lumina pentru o crestere si o fructificare bogata.

Se recomanda plantarea in plin soare sau semiumbra. In regiunile reci, aceasta planta trebuie expusa intr-o parte insorita si protejata. Se adapteaza oricarui tip de sol, chiar si calcaros. In primul an de la plantare trebuie o atentie mai sporita si nu trebuie neglijat cu udarea pentru a se dezvolta si fixa radaciniile noi in sol.

Distanta de plantare nu trebuie sa fie mai mica de 3-4 metri pentru a ne asigura ca la maturitate planta are suficienta lumina.

Fiind un pom cu coroana formata si cu varsta de 4-5 ani, va veti putea bucura de roadele acestuia inca din primul an de la achizitie.

Instructiuni de plantare:

• Locul ales pentru plantare trebuie sa fie unul ferit de curenti uscati si de praf;
  • Se sapa o groapa cu 10-15 cm mai adanca decat radacina arbustului care sa aiba de 3 ori diametrul ghiveciului. Peretii gropii nu trebuie sa fie netezi, astfel ca acestia pot fi greblati;
  • Se scoate planta din ghiveci fara a maltrata radacina sau deteriora balotul de pamant, strangand de peretii ghiveciului sau prin taierea acestuia;
  • La plantare trebuie folosite materiale de plantare adecvate nevoilor plantei, care se presara pe fundul gropii;
  • Se aseaza planta in groapa sapata, astfel incat fata balotului sa fie la nivelul solului. ATENTIE: Nu ingropati tulpina fara radacini!;
  • Se adauga pamantul bine maruntit in jurul balotului, un sfert de groapa, si se preseaza cu ajutorul unui lemn sau cu mana libera, pentru a va asigura ca nu ramane aer la radacina. Restul gropii se umple cu apa si se asteapta pana la absorbtia acesteia. Se repeta procedeul de cate ori este necesar, pana groapa se umple, in final, complet cu pamant;
  • Este important sa continuati udarea plantei, in mod optim, pe parcursul cresterii, fara inundarea radacinilor, in functie de dimensiunea si necesitatile acesteia;

Instructiuni de ingrijire

Pomii fructiferi necesita o ingrijire speciala fata de celelalte categorii de arbori.

Recomandari:

• Pentru o crestere rapida si armonioasa se recomanda fertilizarea de doua ori pe an: primavara devreme, imediat dupa ultimul inghet sau toamna devreme;
  • In primele 4-5 zile de la plantare udarea se va face zilnic, iar dupa aceea, in special in primul an, de 2-3 ori pe saptamana.
  • Pentru rezultate bune la fructificare va recomandam tunderea anuala a acestora, dirijand lastarii noi spre exteriorul tulpinei principale pentru formarea coroanei, urmarind ca interiorul sa fie liber. Lastarii tineri ce se formeaza pe tulpina se indeparteaza in totalitate pentru a da coroanei libertatea de a se dezvolte si fructifica;
  • Pentru evitarea aparitiei bolilor si daunatorilor se recomanda aplicarea a cel putin 4-5 tratamente fitosanitare.
  • In cazul aparitiei petelor pe frunze sau a insectelor la baza mugurilor, este indicat sa consultati un fitofarmacist, in vederea gasirii celor mai bune solutii in remedierea acestei probleme.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Produ adaugat in lista de comparare